Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Naše příměstská dovolená

Dovolenou jsme letos vynechali, ostatně jako posledních 6 let. Děti používáme jako výmluvu pro naši pohodlnost zažívat stejně vypjaté situace s dětmi jako doma, jen na neznámých místech za nemístné peníze. 

Tudíž jsme letos tu dovču pojali příměstsky. Naštěstí jsme z Ostravy, ano Baníčku my jsme s tebou (kecám samozřejmě, koho zajímá fotbal), nicméně ano, u srdíčka zahřeje, protože město ostravských rozměrů má co nabídnout v přijatelné dojezdové vzdálenosti. 

Den 1. Šlapadla na Olešné

Pominu fakt, že moje dcera měla mnohem větší zážitek z deseti minut skákacího hradu za pade než z mého tour de France výkonu na šlapadle. Původně jsme chtěli jet celá happy rodinka, nicméně chlapci od mola naši pětičlennou bandu na šlapadla pro čtyři pustit nechtěli, takže jsem měla jet s dcerou a synem. Syn ovšem z přenádherného zážitku se slovy "bojim, bojim lodičky" vycouval už při oblékání záchranné vesty. Zůstaly jsme tedy dvě statečné, já a dcera. Já se rozplývala a hodlala jízdu na šlapadle využít jako quality time jedna na jednu, zatímco dcera se po dvaceti minutách začala dožadovat zakotvení. OUKEJ, OUKEJ. Nevadí, ujela jsem 1 km, ve svých totálně chytrých hodinkách to mám, a to se počítá. 

Den 2. Koupaliště

"Víš jak, není státní svátek. Nebude fronta." Byla. A byla dlouhá a cedulka "přijdu hned" v okýnku a brigádnice v druhém okýnku jejímu zkracování příliš nepomohly. Příjemné čekání nám i celé frontě krátil synek svými výkřiky "bogán, já chci na bogán" (tobogán) a také hysterickými scénami, že nejde domů, ač se nikdo z nás domů nechystal. Nakonec jsme se však dočkali. Namazali jsme opalovacím krémem vše, co se v dosahu deseti metrů hýbalo a vyrazili jsme na tobogány. Vzhledem k tomu, že z jízdy měli trauma syn i dcera, sklouzli jsme se na střídačku s mužem ještě na klouzačce a pokorně zamířili tam, kam patříme - k brouzdališti. Synek seděl na okraji a jako nerudný důchodce okřikoval ostatní děti razantním "ty ty ty", přičemž odmítal vstoupit do vody. S dcerou jsme šly do velkého bazénu. Ač ověšena kruhy a rukávky jako vánoční stromeček, držela se mě pevněji než klíště a nepustila se ani za nic. Muž nebyl o nic úspěšnější. Po dvou hodinách jsme usoudili, že na dva roky máme zase o zábavu postaráno a těšili se na náš 40 cm hluboký bazén na zahradě. A abychom neměli ten zážitek tak jednostranně sluníčkový, syn dostal úžeh. 

Den 3. U6 a Ollies

A chčije a chčije. A protože oblíbený Dětský svět v Dolních Vítkovicích nás s mužem zmůže mnohonásobně více než děti, rozhodla jsem se, že uděláme taky jednou něco pro sebe a vydáme se do Malého světa techniky. Z internetů jsem zjistila, že nás s mužem to bude bavit, což zcela postačí, neb svým nadšením určitě strhneme i děti. Bylo to skvělé. Do chvíle, kdy syn zahlédl tramvajovou (vlakovou, ale nevadí) kabinu. Od té doby jsme slyšeli asi tak každých 20 vteřin "tramvaj, tramvaj, já chci tramvaj". takže jsme to brzy vzdali a vydali se za tramvají. Problém byl, že simulátor řídicí kabiny vlaku byl samozřejmě stále obsazen, což náš syn odmítal přijmout, takže jsme si zažili hořké chvilky. Nakonec ovšem návštěvu hodnotíme kladně, neb jsme se cestou zpátky stavili do Ollies. Děti šťastně lízaly zmrzliny, tedy do té doby, než začala synovi kapat. Pokaždé, když jsem mu zmrzlinu olízla, aby na naši návštěvu v cukrárně nevzpomínaly nejvíce ze všech uklízečky, rozkřičel se na mě "ty ty ty" a já se musela pokorně omluvit.

Den 4. Bělský les

Máme tý kultůry (rozuměj lidí) s mužem dost. Zážitek čtvrtého dne bude ryze přírodní. Vyrážíme na naši oblíbenou, relativně vylidněnou trasu, užíváme si čerstvého vzduchu, zeleně, přírody, klidu, vzdoru a dotazů "Dáš mi papání? Co jsi ještě vzala?" Domů se vracíme odpočatí a doslova znovuzrození. 

Den 5. ZOO

Včerejšek nás tak zrelaxoval, že jsme si jako hodně věřili a vydali se do ZOO. Dorazili jsme již čtvrt hodinky před otvíračkou, a dobře jsme udělali. Jakmile se brány otevřely, zvířatchtivě jsme vtrhli dovnitř a pospíchali na? Klouzačky sazmořejmě. Protože ZOO je přece o klouzačkách. A jízdě vláčkem, které se syn periodicky dožadoval, leč nedočkal. Ale abych nebyla jen negativní, děti byly skvělé, konfliktů minimum a po cestě zpátky jsme byli my dospělí snad vyřízenější než oni. Můj největší zážitek ze ZOO byl, když naše nejmladší dcerka, jejíž spánky v kočáře by se za celý její život daly spočítat na prstech jedné ruky, usnula v kočárku. Blýská se nám na lepší časy. Kdo chce koupit mý nosítka?

Den 6. NIC

Tak jsme si to hezky užili a teď hurá onemocnět. Řetězová reakce zafungovala dokonale. Čtyřletá - matka - dvouletý - mimino - otec. Takže jedeme na drogách a o našich dalších odvážných plánech, viz klimkovický les, posezení v Kozlovně (můžete tam krmit kozy) a planetárium v případě deště, si můžeme nechat jen zdát. Nebo to naplánuju na příští rok. Jen co všem rozdám ty cibulové sirupy, sinuprety, fenistily, ibalginy a paraleny. A změříme teplotku samozřejmě. 

Má další dovolená bude v sprnu. Něco jako S tebou mě baví svět, ale v létě. A v ženském obsazení. Takže se těšte, to bude ještě veselejší. 

Autor: Hana Bordovská | neděle 10.7.2022 18:09 | karma článku: 18,53 | přečteno: 513x
  • Další články autora

Hana Bordovská

Sranda musí být aneb jak jsme se vyhli návštěvě ORL pohotovosti

Naše manželská dynamika při třech dětech a totálním splynutí duší je taková, že už ani nemusíme používat slova, stačí pohledy...ale vsaďte se, že když si jednou za uherský rok chceme něco říct, dopadne to takhle.

6.6.2023 v 19:06 | Karma: 26,58 | Přečteno: 771x | Diskuse| Ona

Hana Bordovská

Dovolená na samotě

Jen nás pět, chalupa z roku 1923, žádný signál a zelené pastviny. Z rodinné dovolené v Rychlebských horách přijedeme zrelaxovaní, znovuzrození, prakticky úplně jiní lidi.

3.6.2023 v 20:28 | Karma: 20,88 | Přečteno: 522x | Diskuse| Ona

Hana Bordovská

Růža

Růža je moje nová kamarádka. Je jí 75, má zakouřený obývák, ostravský humor a samozřejmě pejska. Je skvělá! "Moje" jediná babička, která vypráví.

2.6.2023 v 22:01 | Karma: 21,61 | Přečteno: 458x | Diskuse| Osobní

Hana Bordovská

Den rodiny jsme oslavili dočasnou deportací nejstarší dcery

Úplnou náhodou jsme se dozvěděla, že je dneska den rodiny! Nechápu, jaktože mi to nikdo neřekl. Po včerejším u nás doma záhadně promlčeném dni matek mi prozřetelnost dala další šanci k oslavám.

15.5.2023 v 14:51 | Karma: 17,02 | Přečteno: 531x | Diskuse| Ona

Hana Bordovská

Jak nám opravují semafor

Česká republika je kouzelná, řekla bych až pohádková země. Co za sedmero horami na západ trvá pár dní, u nás sedmero let. Ne jinak tomu je i s opravou semaforu na Rudné v Ostravě.

5.5.2023 v 20:46 | Karma: 19,09 | Přečteno: 448x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Mladá, vdaná, trojnásobná full-time matka o radostech a ... radostech mateřství. Dámy, jedeme v tom spolu!

Seznam rubrik